Gastroavantura u Istri
Regija iznimnih delacija od tartufa, zapanjujuće arhitekture i prirodnih ljepota samo su neki od superlativa kojima jeIstra predstavljena u australskom magazinu Symmetry. Radi se o e-magazinu bogato opremljenom fotografijama i video sadržajima. Novinar svoje putovanje Istrom opisuje kao kulinarsku Odiseju s obzirom na to da je, kako navodi, jeo u najboljim restoranima.
Novinar Adam McCulloch posjetio je Istru u svibnju prošle godine, a iz svog posjeta izdvaja susrete s Istrijanima za koje kaže kako su ljudi koji znaju uživati jelu i piću, a upravo jelo i piće predstavlja njihov način života. Navodi kako tradicionalne istarske obitelji proizvode barem jedan od tri tradicionalna proizvoda: sir, maslinovo ulje ili vino.
Poseban doživljaj je potraga za istarskim tartufom u Motovunskoj šumi, a zatim i degustacija ovih delicija uLivadama. Istarska maslinova ulja usporedio je s onim vrhunskim uljima u Italiji.
Osim novinarove gastroavanture u Istri, Australcima je predstavljen i umjetnički Grožnjan, slavni Brijuni i Kamenjak. Novinar je uputio toplu preporuku svima koji planiraju posjetiti Vrsar, Rovinj, Motovun i druga istarska mjesta, navode u TZ Istre.